Search
 

Nasze menu

Autorskie propozycje nowoczesnej polskiej kuchni przygotowane na bazie doskonałej jakości regionalnych i sezonowych składników.

Przystawki

Zacznij od klasycznych przystawek z naszym charakterem. Tatar z borowikiem czy z kaparami? A może Troć z awokado? Albo sałatka z letnich warzyw z burratą?

Ostryga Gillardeau
PLN 18
Tatar siekany
PLN 58

ogórek kiszony, kapelusze borowika, świeża szalotka, żółtko

Tatar z mlecznej cielęciny
PLN 89

estragon, kapary, rzodkiewka, lawasz

Troć bałtycka
PLN 69

awokado, gruszka, seler naciowy, kolendra / dodatowo: Antonius kawior Oscietra + PLN 19

Sałatka z pomidorów
PLN 34

szalotka marynowana, orzechy pinii, oliwki / dodatkowo: szynka dojrzewająca + PLN 11

Sałatka z letnich warzyw
PLN 35

burrata ręcznie robiona, dressing porzeczkowy

Sałatka Cezar
PLN 39

białe anchois, parmezan, bekon, trybula / dodatkowo: krewetki argentyńskie + PLN 29

Foie Gras
PLN 69

jabłko, macadamia

Sałatka z kraba
PLN 82

jabłko, szczypiorek, śmietana

Zupy

Spróbuj naszych pysznych zup. Tradycyjny bulion przygotowujemy z królika i podajemy z pierożkami. Jeśli wolisz lżej wybierz odświeżające Gazpacho z pomidorów truskawkowych lub sezonową zupę szczawiową.

Bulion z królika
PLN 31

pierożki makaronowe z królikiem, marchew, szczypior

Gazpacho
PLN 27

pomidory truskawkowe, arbuz, bazylia

Zupa szczawiowa
PLN 31

jajko, ziemniak

Dania główne

Zasmakuj w dopracowanych kompozycjach przygotowanych na bazie starannie wyselekcjonowanych najwyższej jakości produktów – mięs, ryb i owoców morza. Schab z Mangalicy, tagliatelle z krewetkami argentyńskimi a może Kulbin?

Galantyna z kurczaka
PLN 69

marchewki, fondant ziemniaczany, por

Schab z Mangalicy
PLN 89

kluski śląskie, jarmuż, groszek, sos własny

Świeca wołowa
PLN 84

domowe frytki, kimchi, papryka padron, sos berneński

Pniewska polędwica wołowa
PLN 151

placek ziemniaczany, szpinak, pieczarki, sos wołowy / dodatkowo: Foie Gras + PLN 39

Kotlety mielone
PLN 75

puree ziemniaczane, ogórki małosolne, sos pieprzowy

Łosoś
PLN 129

fenkuł, fregola

Kulbin
PLN 89

brokuł, cukinia, kopytka, sos z liści figowca

Tagliatelle
PLN 54

krewetki argentyńskie, suszone pomidory truskawkowe

Kluseczki z ricotty
PLN 46

kurki, trufla

Desery

Zakończ słodko – wybornym deserem. Delektuj się smakiem napoleonki z marakują albo kremowym i cytrusowym sernikiem. A może masz ochotę na lody na śmietanie i sorbety, które tworzymy sami?

Lody i sorbety
PLN 9

zapytaj kelnera o dostępne smaki

Napoleonka
PLN 31

marakuja, kawa

Brzoskwinia
PLN 31

czekolada, brandy

Sernik
PLN 31

malina, cytryna